HONDA RESERVDELAR (MT-50 & MB-50)
Priser inkl. moms

HONDA RESERVDELAR (MT-50 & MB-50)

Honda-a

HISTORIA OM HONDA

Honda Motor Company, Limited, oftast benämnt Honda, är en japansk multinationell fordonstillverkare och teknikföretag med huvudkontor i Japans huvudstad Tokyo. Honda grundades 1948 av Soichiro Honda och Takeo Fujisawa.


Honda tillverkar bilar och motorcyklar, lastbilar, skotrar, mopeder, robotar, jetmotorer, terrängfordon, båtar, elgeneratorer, båtmotorer, trädgårdsmaskiner och produkter inom flygteknik med mera. Honda är världens största motortillverkare med en produktion av mer än 14 miljoner förbränningsmotorer per år samt med en produktion av cirka 5 miljoner fordon per år (2016) världens sjunde största biltillverkare efter Toyota, Volkswagen AG, General Motors, Hyundai-Kia, Ford och Nissan.[1]


I Sverige har Honda varit absolut mest aktuell med deras kända Cross-moped modell, Honda MT-5 (Honda MT-50). Honda MT-5 är en 4-växlad moped som tillverkades av Honda mellan 1982 och 2000. Den drivs av bensin och dess bensintank rymmer 6,8 liter, varav 1 liter reserv, och den har en separat oljetank. Modellen tillverkades i ett antal olika färgkombinationer till exempel svart/gul, vit/blå, röd/vit, svart/röd och gul/blå, och den så kallade "jubileumsmodellen" med färgen röd/blå.

KÄNDA HONDA MOPEDER

Honda MT-5 (Cross-typ) Honda MB-5 (Landsvägstyp)

  • Honda Wallaroo (Scooter-typ)
  • Honda X8R (Scooter-typ)
  • Honda SFX (scooter-typ)
  • Honda Dax (Monkey Bike-typ)

  • Källa: Wikipedia

    FÖR NAVIGERING AV HONDA DELAR, SE LISTAN TILL VÄNSTER